Η οριστική λύση στο πρόβλημα της κοτόψειρας στο ορνιθοτροφείο

Το ΦΑΡ θέλει να ευχαριστήσει δημόσια το www.zeolife.gr και τον κύριο Χρυσοβαλάντη Χατζηγεωργίου για την ουσιαστική συμβολή του στην επίλυση του προβλήματος της κοτόψειρας αλλά και άλλων ενδοπαρασίτων και εξωπαρασίτων στο ορνιθοτροφείο μας. Η λύση είναι η διασπορά στο χώρο  του ορυκτού υλικού Διατομίτη ( ή εναλλακτικά “Γη Διατόμων” και αγγλικά ”DE”. Η ενέργεια αυτή εξολοθρεύει ολοκληρωτικά όλα τα παράσιτα στο ορνιθοτροφείο με απόλυτα φυσικό τρόπο και το υλικό που εναποτίθεται στον χώρο είναι ένα ορυκτό φυσικό και ακίνδυνο για τα πτηνά και τον άνθρωπο. Μέσα από την πολύ καλή επικοινωνία και τον επαγγελματισμό του κυρίου Χατζηγεωργίου ανακαλύψαμε μαζί τις λύσεις που αναζητούσαμε. Ο κύριος Χατζηγεωργίου είχε την καλοσύνη να μας χορηγήσει μία συσκευασία 15 κιλών απο το υλικό του Διατομίτη. Εμείς με την σειρά μας θέλουμε να διαθέσουμε δείγματα σε κάθε ενδιαφερόμενο στην περιοχή μας όπου αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα και ψάχνει για φυσική λύση.Τέλος μας διέθεσε και μία συσκευασία ζεόλιθου με την οποία διαπιστώσαμε επι τω έργω ότι βοηθά στην αυξηση του μεγέθους των αυγών προστιθέμενη στην τροφή καθώς και στην κομποστοποίηση που συντελείται μέσα στο ορνιθοτροφείο. Έτσι παράγεται ένα χουμικό προιόν με πλούσια θρεπτική αξία για τα περιβόλια και τις άλλες καλλιεργειές μας. Και τα δύο υλικά είναι απόλυτα φυσικά ορυκτά και είναι ασφαλή για προσθήκη τόσο στον χώρο όσο και στις τροφές των πτηνών. Για λεπτομέρειες όσον αφορά δοσολογίες και τρόπο εφαρμογής καθώς και δωρεάν μικροδείγματα επικοινωνήστε μαζί μας. Για παραγγελία των υλικών αυτών αλλα και μίας μεγάλη γκάμας προιόντων καθημερινής χρήσης με βάση τον θαυματουργό ζεόλιθο επισκευθείτε το  www.zeolife.gr.

Γιατί όμως καταλήξαμε σε αυτή την λύση για τα παράσιτα?
Το κοτέτσι μας είναι ένα κομβικό στοιχείο του παραγωγικού κύκλου μας. Στο κοτέτσι καταλήγουν όλα τα οργανικά υπολλείματα από την κουζίνα και τις διάφορες καλιέργειες, καθώς και φύλλα δέντρων και ξερά χόρτα. Όλα αυτά μαζί με τις εκκρίσεις των κοτών, την προσθήκη νερού αλλά και την διατήρηση σχετικά ομαλών συνθηκών που προσφέρει το αιωνόβιο πουρνάρι που στεγάζει το ορνιθοτροφείο, οδηγούν στην μόνιμη δημουργία κομπόστ. Το κομπόστ τροφοδοτεί με την σειρά του τις διάφορες καλλιέργειες κλείνοντας έτσι έναν τέλειο κύκλο φωτοσύνθεσης και αποσύνθεσης που τρέφει μικροοργανισμούς κότες και ανθρώπους, Αλλά κυρίως χτίζεται ένα υγιές οργανικό χώμα απαλλαγμένο από χημικά επιβλαβή.
Ο,τι λοιπον μπαίνει στο ορνιθοτροφείο κάποια στιγμή θα μπεί και στο στομάχι μας, καθώς και στο στομάχι των φίλων που προσφέρουμε αυγά Για αυτό τον λόγο αποκλείσαμε εξ’ αρχής οποιοδήποτε φαρμακευτικό παρασιτοκτόνο. Για τον ίδιο λόγο τα αντιβιοτικά που χρησιμοποιούμε είναι το σκόρδο το κρεμμύδι το βάμμα πρόπολης, και το ριγανέλαιο. Ο διατομίτης τέλος είναι ένα ορυκτό το οποίο σκοτώνει τα παράσιτα με μηχανικό τρόπο και έτσι αυτά δεν αποκτούν ανοχή. Σε αντίθεση  με τα φαρμακευτικά σκευάσματα όπου η δόση πρέπει ολοένα να αυξάνεται για να ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ανοχή των παρασίτων στην δραστική ουσία. Μπορεί κανεις έυκολά να βρει στο αγγλικό ίντερνετ πολλές μαρτυρίες για την δράση του διατομίτη στο θέμα αυτό (google: DE for chicken mites). Παρ’ όλα αυτά θέλαμε και εμεις να μοιραστούμε την προσωπική εμπειρία μας και την χαρά μας που βρήκαμε μία λύση οριστική, φυσική ,τοπικά παραγώμενη, κι φτηνή σε σχέση με τα φαρμακευτικά σκευάσματα. Άλλωστε όλες μας οι προσπάθειες γίνονται γα να διαλύσουμε τους μύθους που θέλουν την παραγωγή τροφής άρρηκτα συνδεδεμένη με φαρμακευτικά και άλλα μονοπώλια.Και η γνώση που αποκομίζουμε κατά τον πειραματισμό μας είναι σαν το κομπόστ “αχρηστη αν δεν την διασκορπίσεις”.